WTA Los Angeles
0

Šarapova gurnula samu sebe u poraz

Totalsport
Ruska teniserka Marija Šarapova ipak nije došla u priliku ugrabiti prvi WTA naslov nakon travnja 2008. godine. Poražena je u polufinalu WTA turnira u Los Angelesu (tvrda podloga).

Bolja od Šarapove bila je italijanska teniserka Flavija Pennetta, inače 14. igračica na svijetu, sa 6-2, 4-6, 6-3. Šarapova je imala priliku zaigrati prvi finale na WTA turnirima nakon povratka tenisu, ali je prosula vodstvo 3-1 u trećem setu. Od tog trenutka, pa nadalje, Šarapova je izgubila pet gemova u nizu.

Inače, tokom meča je Šarapova napravila čak 61 neforsiranu grešku. Imala je i čak 16 dvostrukih servis grešaka, a ponudila je suparnici 15 break prilika.

  • Fizički se nisam najbolje osjećala. To je bio moj problem danas, ali ne žalim previše. Ja sam ipak još uvijek na putu povratka - rekla je 22-godišnja ruska teniserka koja je trenutačno 61. na svijetu.

U finalu će suparnica Pennetti biti 19. tenisačica s WTA ljestvice, Australijanka Samantha Stosur. Stosur je pobijedila u polufinalu Rumunjku Soranu Cirsteu 6-3, 6-2.

U karijeri je Pennetta osvojila čak sedam WTA titula, a Stosur još čeka prvijenac.

WTA Los Angeles, polufinale:

Pennetta (10) - Šarapova 6-2, 4-6, 6-3

Stosur (13) - Cirstea 6-3, 6-2