Tenis
0

Šarapova: 600 pobjeda?Je li ovo prijateljski podsjetnik da sam ostarila?

Anadolija
Marija Šarapova (Foto: EPA)
Marija Šarapova (Foto: EPA)
Ruska teniserka Marija Šarapova (28) plasirala se u osminu finala Australian Opena, nakon što je danas savladala Amerikanku Lorin Davis u tri seta, 6:1, 6:7 i 6:0 i tako ostvarila 600. pobjedu u karijeri.

"Pobijedila sam na 600 mečeva? Da li je ovo prijateljski podsjetnik da sam ostarila?" pitala je Šarapova poslije meča.

Peta teniserka svijeta kazala je na konferenciji za medije da je ponosna na taj broj, i podsjetila da je u tenisu od svoje 6. godine.

"Znate, moj otac je taj koji je trasirao ovu karijeru za mene, a ja sam samo slijedila. On je zaista otvorio vrata mojim snovima. Ja ih nekako samo živim", ponosna je Šarapova.

Istakla je da nikada nije zamišljala da će toliko dugo igrati tenis te da je iskustvo i povrede koje su dovele njenu karijeru u pitanje pomoglo da shvati koliko cijeni ono što radi.

"Zaista volim ono što radim. Iako bih voljela sjediti na plaži, čitati dobru knjigu i piti margaritu, nakon par dana bi mi dosadilo. Sa 28 godina sam zdrava i radujem se igranju još dugo godina", poručila je.

Šarapova je prvi set dobila poslije 26 minuta igre, dva puta je oduzimala servis protivnici, ne dopustivši joj nijednu break loptu.

Ruskinja je u drugom setu povela sa 2:1, uz jedan break, i kada je izgledalo da će meč vrlo brzo biti gotov Davis se vratila u igru. Amerikanka je taj dio igre odvela u tie-break i dobila ga sa 7:5 poslije 77 minuta.

Šarapova je uzela pauzu između drugog i trećeg seta i na teren se vratila odlučna da brzo okonča duel. Napravila je samo pet neiznuđenih grešaka, tri puta je oduzela servis Amerikanki ostavivši je bez ijednog osvojenog gema.

Ruska teniserka će u osmini finala igrati protiv Belinde Benčić iz Švicarske, koja je danas sa 4:6, 6:2 i 6:4 pobijedila Ukrajinku Katarinu Bondarenko.