Tenis
111

Saradnja sporta i privrede: Mladi bh. teniser Nerman Fatić i Conecta ozvaničili saradnju

Piše: Er. M.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Ozvaničena je saradnja između mladog bosanskohercegovačkog tenisera Nermana Fatića i kompanije Connecta d.o.o., koja je ovlašteni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu za Mazda i Ford Cargo program te Nokian gume.

Nerman Fatić je najmlađi član bh. Davis kup reprezentacije, koji iza sebe već ima dosta uspjeha. Rođen je u oktobru 1994. godine, a već 15 godina igra tenis. Već pri prvom susretu s reketom otkrio je izuzetan talenat, koji je usmjeravan i cvjetao tokom godina napornih treninga i odricanja.

Nerman Fatić je bio prvak države u svim juniorskim kategorijama, a prvi profesionalni meč je odigrao sa 16 godina.

Na ATP rang-listi se pojavio sa 18 godina i od svih bh. igrača imao najbrži put od prvog ATP boda do ulaska u prvih 1000 igrača, ostvario je to u samo 45 dana. Trenutno ima ranking karijere i 728. je igrač svijeta.

Nerman Fatić na pitanje šta je za njega tenis odgovara samo jednom riječju: "Život".

"Smatram da su napredak i ostvarivanje ciljeva mogući samo stepenicu po stepenicu. Ja sebi ciljeve postavljam kratkoročno – svake godine imam novi cilj i težim da ga dostignem, čak i pred neke turnire imam cilj vezan za taj nastup. Siguran put ka vrhu je samo onaj na kojem se čovjek potrudi i oznoji za svaku pojedinačnu dionicu“, rekao je Fatić.

Na putu ostvarivanja njegovih kratkoročnih, ali i dugoročnih ciljeva, ubuduće će Nermana pratiti Connecta, a cilj ove saradnje, osim podrške Nermanu u daljoj karijeri, jeste afirmacija tenisa kao sporta i učešće u animiranju djece i mladih da mu se priključe.

"Connecta d.o.o., kao društveno odgovorna kompanija, će pratiti Nermana Fatića u velikim teniskim koracima za koje smo sigurni da slijede, a zajednički ćemo raditi na promociji tenisa i njegovoj popularizaciji, posebno kod djece“, istakao je Senad Sefić, Predsjednik Uprave Connecte.

Fatić je kazao da to traži angažman tenisera, trenera, šire sportske zajednice i medija, ali i kompanija kakva je Connecta.

"Ja bih volio da se organizuju egzibicioni turniri, ili vježbe za djecu – kao neki Dani tenisa u školama ili na nekim drugim mjestima. Takvim aktivnostima i naravno našim rezultatima, pa evo i događajima poput ovog, doprinijet ćemo prisutnosti tenisa i njegove ljepote u javnosti“, rekao je Fatić.

Nerman Fatić i Connecta, žele svojim primjerom pokazati da saradnja sporta i privrede, može doprinijeti afirmaciji i uspješnosti sporta, a iz Connecte su poručili kako se nadaju da će i druge bh. kompanije slijediti taj primjer.