Imao sedam meč lopti
6

Sandgren otkrio kako je "preživio" Federerov preokret: Držao sam se kao na splavu usred okeana

F. Z.
Tennys Sandgren (Foto: EPA-EFE)
Tennys Sandgren (Foto: EPA-EFE)
Tennys Sandgren je u četvrtfinalu Australian Opena imao sedam meč lopti protiv najuspješnijeg tenisera svijeta svih vremena Rogera Federera, a onda je poražen rezultatom 3:2, po setovima 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8) i 6:3.

Amerikanac je u četvrtom setu imao sedam meč lopti, a u tie-breaku i tri vezane. Sve je spasio Švicarac i plasirao se u polufinale gdje je poražen od Novaka Đokovića. Nešto više od deset dana nakon meča Sandgren je priznao da je teško podnio poraz od Federera.

"Držao sam se kao na splavu usred okeana. Generalno ne podnosim poraze dobro, a taj je bio posebno težak. Teško je oporaviti se od takvog poraza, ali želio sam se okrenuti važnim stvarima i shvatio sam da je to samo jedan meč. Da, bilo bi jako lijepo da sam pobijedio i plasirao se u svoje prvo Grand Slam polufinale, ali to je svejedno bio odličan turnir za mene", rekao je Sandgren.

Amerikanac je čekao na svoju prvu pobjedu na ATP touru do 2017. godine, a ostvario ju je na turniru u Washingtonu nekoliko dana prije 26. rođendana.

"Bio je to težak put. Na touru ima zaista mnogo dobrih igrača. Morate uložiti vrijeme i vrijedno trenirati da budete bolji i napredujete. Ukoliko odmah na početku karijere ne ostvarite dobre rezultate, morate raditi više i pokušati shvatiti šta možete popraviti. Ja sam tako proveo svojih pet godina na touru", istaknuo je Sandgren.

Nakon te 2017. godine Sandgren je igrao finale Houstona 2018. godine, osvojio svoju prvu titulu u Aucklandu 2019. godine i zaigrao dva puta u četvrtfinalu Grand Slam turnira.