Tenis
0

Samprasu vraćeni svi ukradeni trofeji

Totalsport
Američki teniski velikan Pete Sampras, osvajač 14 Grand Slam turnira, opet može uživati u kompletnoj kolekciji svojih trofeja koje je osvojio u bogatoj karijeri.

Amerikanac je dao pohraniti veliki dio svojih trofeja u jedno losanđeleško skladište tokom procesa vlastitog preseljenja. Ali, imao je tu nesreću da je u skladište provaljeno u decembru prošle godine, te su njegove dragocjene uspomene ukradene.

Tako je Sampras prijavio da su mu lopovi otuđili većinu od 64 pehara koje je osvojio u karijeri na ATP Touru, kao i dva pehara pobjednika Davis Cupa, te bronzanu olimpijsku medalju. Među ukradenim dragocjenostima bili su pehari, medalje, plakete, kristalne vaze i prstenje. Srećom, Sampras je svoje vimbldonske trofeje sklonio na drugo mjesto.

Nedugo nakon krađe, losanđeleska policija saopćila je kako je uspjela vratiti dio ukradenih Samprasovih trofeja. Policija nije tačno precizirala koji su predmeti uspješno vraćeni američkom teniseru, a navodi se da su pronađeni u jednom gradskom parku u Los Angelesu.

Sada je stigla vijest kako su Samprasu vraćeni i svi ostali trofeji koji su još nedostajali. Anonimni lopov ili lopovi ostavili su ih u jednoj bolnici u predgrađu Los Angelesa. Rezultat je to nagodbe koju je Samprasov odvjetnik Anthony Salerno, uz pomoć privatnog detektiva koji je radio s njime, postigao s odvjetnikom ''druge strane''.

Oni su postigli dogovor prema kojem neće uslijediti sudska tužba. Isto tako, ostale ukradene stvari, uglavnom namještaj iz Samprasove kuće, neće biti vraćeni.