Tenis
0

Sampras poražen od Verdasca u egzibicijskom meču

Totalsport
Pete Sampras (Foto: AP)
Pete Sampras (Foto: AP)
Jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena Pete Sampras (38) poražen je u egzibicijskom meču odigranom u San Joseu od 12 godina mlađeg Španca Fernanda Verdasca 6-3, 7-6 (2).

Treća je to godina zaredom kako umirovljeni američki teniser igra egzibicijski meč u sklopu ATP turnira u San Joseu (kojeg je osvajao 1996. i 1997.), kao i njegov prvi meč nakon što je također u egzibiciji u oktobru prošle godine u Makauu pobijedio Andrea Agassija 3-6, 6-3, 10-8.

"Bilo je prilično teško za mene večeras. Nisam dobro osjetio njegove servise. Danas je za mene puno teže braniti se nego nekad. Prije mi je to dobro išlo, a sada se teže krećem", rekao je 14-erostruki Grand Slam pobjednik nakon poraza od trenutno 11. igrača ATP liste.

Sampras je nekim potezima tokom meča podsjetio na svoje najbolje dane, pa je tako u svom prvom servis gemu drugog seta zabio dva asa koja su išla brzinom 204 i 208 km/h, a osvojio je i nekoliko lijepih poena volejima.

Sampras je na kraju rekao da se nedavno našao s velikim rivalom iz igračkih dana, Agassijem, i da su otvoreno porazgovarali o njegovoj autobiografiji pod imenom "Open" u kojoj je priznao da je jednom dijelu svoje karijere koristio drogu, a Samprasa je nazvao "dosadnim".

"On je govorio, a ja sam slušao. Bio je to pozitivan, srdačan razgovor. Čovjek mi je i dalje drag", rekao je Sampras.