Hopman Cup
0

SAD upisale premijernu pobjedu s Venus Williams u sastavu

Totalsport
U 2. kolu grupe B Hopman Cupa, natjecanja mješovitih teniskih reprezentacija koje se tradicionalno održava u australskom Perthu, Sjedinjene Američke Države svladale su Južnu Afriku s 2-1.

U prvom meču popodnevnog programa veteranka Venus Williams okrenula je susret protiv Chanelle Scheepers, koja se ponovno, kao i u susretu protiv Španije, pokazala kao daleko slabija karika reprezentacije.

Iako je dobila prvu dionicu rezultatom 6-4, Scheepers je u naredna dva seta uhvatila svega pet gemova (6-2, 6-3), te upisala treći poraz u svega dva dana na Hopman Cupu. Podsjetimo, prvog je dana u susretu protiv Španije izgubila od Anabel Medine Garrigues, te nakon toga i u mještovim parovima, s Kevinom Andersonom, od Fernanda Verdasca i spomenute Garrigues.

Upravo je njen partner na ovom natjecanju poravnao rezultat na 1-1, nakon što je u dva tie-breaka iznenađujuće svladao Johna Isnera. Amerikanac u prvom tie-breaku nije osvojio ni poena, dok je u drugom uzeo pet.

Pobjednik susreta je stoga morao biti odlučen u igri mješovitih parova, u kojima je uspješnija bila reprezentacija SAD-a. Williams i Isner slavili su glatko protiv Andersona i Scheepers sa 6-3 i 6-2.

Južna Afrika je ovim porazom praktički otpala za prolazak u finale, dok je SAD, za koji je debitirala starija sestra Williams, upisao prvu pobjedu na turniru.

U večernjem programu u grupi B sastaju se Španija i Francuska.

Hopman Cup, grupa B, 2. kolo:

SAD (2) - Južnoafrička Republika (7) 2-1 V. Williams - Scheepers 4-6, 6-2, 6-3 Anderson - Isner 7-6(0), 7-6(5) Williams/Isner - Scheepers/Anderson 6-3, 6-2