Ispala u Miamiju
70

Sabalenku savladale emocije nakon poraza: Razbila je reket i nije čestitala Ukrajinki

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Arina Sabalenka je ispala na Mastersu u Miamiju u trećem kolu, a sam kraj meča protiv Ukrajinke Anheline Kalinine je bio prilično skandalozan.
Sabalenka je odlučila nastupiti u Miamiju i pored toga što je samo nekoliko dana pred njen prvi meč njen bivši dečko Kontantin Kolcov izvršio samoubistvo.

U prvom kolu je bila slobodna, a u drugom je pobijedila svoju najbolju prijateljicu Paolu Badosu sa 2:0 u setovima, a scena njihovog zagrljaja na kraju meča je obišla svijet.

Ipak, da je Konstantinova smrt na Sabalenku itekako emocionalno utjecala pokazalo se nakon današnjeg ispadanja Bjeloruskinje.

Kalinina je slavila sa 6:4, 1:6, 6:1, a tokom čitavog meča Sabalenka je bila vidno nervozna. No, situacija je potpuno izmakla kontroli na samom kraju meča.

[TWITTER]1771751998863409422[/TWITTER]

Sabalenka je poslala loptu u aut za kraj meča, a potom su je emocija u potpunosti savladale. Razbila je reket, a potom bez pozdrava napustila teren.

I dok smo do sada navikli na situacije da se Ukrajinke ne žele pozdravljati s Ruskinjama i Bjeloruskinjama zbog agresije na njihovu državu, ovaj put je Sabalenka bila ta koja nije ni pogledala ka Ukrajinki.

Samo je pokupila svoje stvari i napustila teren bez pozdrava s protivnicom, sudijom ni publikom.