Nesvakidašnja scena
12

Rumunska teniserka tražila upozorenje za svog trenera jer joj je dosadio savjetima

H. H.
Cirstea više nije mogla slušati trenerove savjete s tribina (Foto:Screenshot)
Cirstea više nije mogla slušati trenerove savjete s tribina (Foto:Screenshot)
Bizarna situacija dogodila se tokom četvrtfinalnog meča turnira "Grampians trophy" koji se igra na terenima u Melbourneu. Tokom meča sa Amerikankom Ann Li (3:6, 1:6) Rumunka Sorana Cirstea zamolila je sudiju da upozori njenog trenera.

Rumunska teniserka (WTA 71.) dobro je započela meč, ali je nakon vodstva od 2:0 u prvom setu, do kraja uspjela osvojiti samo dva gema i upisala je poraz.

Nije ni čudo što je u svakom gemu bila sve nervoznija, a ni trener Adrian Cruciat nije joj pomogao da se smiri. Naprotiv, u jednom trenutku više nije mogla slušati njegove savjete s tribina.

[TWITTER]1357941635863240704[/TWITTER]

Pri rezultatu 0:3 za Li u drugom setu, Cirstea nije mogla podnijeti komentare svog trenera nakon čega se obratila sutkinji Marijani Veljović.

"Možete li ga upozoriti? Stalno priča! On je tamo, ja sam ovdje. Rekla sam mu deset puta da umukne", kazala je Rumunka srbijanskoj sutkinji, koja joj je odgovorila:

"Želite da upozorim vašeg trenera? Vi ste ta koja mora dobiti upozorenje", objasnila joj je Marijana Veljović.

"Znam, ali recite mu da ušuti. Rekla sam mu već deset puta, ne mogu više", poručila je Cirstea čija je agonija ipak vrlo brzo okončana porazom.