Tenis
0

Roland Garros: Braća Bryan bez finala

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Južnoamerička kombinacija Juan Sebastian Cabal / Eduardo Schwank iznenadila je u polufinalu turnira parova na Roland Garrosu prve nositelje, američku braću Boba i Mikea Bryana, pobijedivši ih sa 7-6(4), 6-3.

Kolumbijac Cabal i Argentinac Schwank u Roland Garrosu prvi put igraju zajedno, ali to ih nije spriječilo da dođu korak do naslova. Da priča bude zanimljivija, 25-godišnji Cabal je dosad u karijeri pobijedio u samo jednom meču parova, prije dvije godine u Davis Cupu protiv Urugvaja, kada je igrao u kombinaciji s Alejandrom Fallom.

Neiskustvo igre u parovima nije se, međutim, vidjelo tokom ovogodišnjeg turnira, pa tako ni protiv braće Bryan, deseterostrukih osvajača Grand Slam naslova i pobjednika u Parizu prije osam godina.

Cabal i Schwank će se za naslov boriti protiv drugih nositelja, Bjelorusa Maxa Mirnjija i Kanađanina Daniela Nestora, koji su sa 7-6(4), 7-6(5) nadigrali Francuza Michaela Llodru i Srbina Nenada Zimonjića. Nestor će u finalu loviti svoj sedmi, a Mirnji peti naslov u parovima na Grand Slam turnirima. Nestor će, pritom, braniti i lanjski naslov koji je osvojio sa Zimonjićem. 

Roland Garros, teniseri, polufinale parova:

Cabal / Schwank – B. Bryan / M. Bryan (1) 7-6(4), 6-3 Mirnji / Nestor (2) – Llodra / Zimonjić (4) 7-6(4), 7-6(5)