Nakon Đokovića
41

Roger Federer stigao u Hrvatsku, posjetio je čuveno "vodeno carstvo"

H. H.
Federer u Nacionalnom parku Krka (Foto: Večernji.hr)
Federer u Nacionalnom parku Krka (Foto: Večernji.hr)
Legendarni švicarski teniser Roger Federer uočen je u Nacionalnom parku Krka, prenosi Večernji.hr.
Posjetio je agroturistički objekt "Kristijan" čiji je vlasnik Ante Skelin, a nalazi se kraj Roškog slapa.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer (41) u septembru prošle godine oprostio se od profesionalne karijere, a od tada mu se, sudeći po objavama na društvenim mrežama, život potpuno promijenio.

Nacionalni park Krka (Foto: EPA-EFE)
Nacionalni park Krka (Foto: EPA-EFE)

Naime, Federer uživa u putovanjima, a Švicarac višak slobodnog vremena koristi i za česte posjete mnogim modnim događajima ili gala večerima koje organizuju veliki modni brendovi.

Ovoga puta odlučio je posjetiti Hrvatsku, gdje je prije nekoliko dana stigao i Novak Đoković.

Osim u Hrvatskoj, Federer je početkom jula prisustvovao koncertu Coldplaya u rodnoj Švicarskoj. Tokom nastupa grupa je slavnog tenisača pozvala na pozornicu da zapjeva jedan od mnogih hitova.

Inače, Krka je nacionalni park u Hrvatskoj koji se proteže uz rijeku Krku, od mjesta gdje nad Krkom leže srednjovjekovne utvrde Trošenj (Čučevo) i Nečven do Šibenskog mosta na Jadranskoj magistrali. Status nacionalnog parka dobio je 24. januara 1985. godine.

Otvoren znatiželjnicima tokom cijele godine, nosi epitet "vodenog carstva". Nacionalni park Krka ugostit će vas na svojih sedam sedrenih kaskada. U bogatstvo bočate vode, rijeka Krka stapa se sa svojim posljednjim slapom, Skradinskim bukom koji se opisuje superlativima – najljepši, najatraktivniji, najpoznatiji, najduži, najposjećeniji,...