Posljednji ples
252

Rođena Tuzlanka izgubila u prvom kolu US Opena i u suzama okončala karijeru

H. H.
Andrea Petković nije mogla skriti emocije (Foto: Screenshot) (Foto: EPA-EFE)
Andrea Petković nije mogla skriti emocije (Foto: Screenshot) (Foto: EPA-EFE)
Njemačka teniserka Andrea Petković (34) izgubila je u prvom kolu US Opena od Belinde Benčić (25) u tri seta 2:6, 6:4, 4:6 i tako je okončala karijeru.

To je zapravo bio njen posljednji ples na velikoj teniskoj sceni, jer kako je ranije najavila djevojka rođena u Tuzli, nastup u New Yorku bio je njen posljednji i više se neće baviti tenisom.

Dok je Benčić dominirala u prvom setu, Petković vratila u igru ​​i uzela drugi set. Ali, na njenu žalost nakon nešto više od dva sata igre Benčić je iskoristila prvu meč loptu i slavila je sa 2:1.

Dok je napuštala teren, Petković nije mogla skriti suze praćene velikim aplauzima iz gledališta.

Rođena Tuzlanka, koja je bila deveta teniserka svijeta 2011. godine, šest mjeseci nakon rođenja s porodicom se preselila u njemačku saveznu pokrajinu Hessen. Ljubav prema reketu naslijedila je od oca Zorana, bivšeg tenisera i člana jugoslovenske Davis Cup reprezentacije.

Andrea je imala samo šest godina kada je otac prvi put doveo u teniski klub u gradu Darmstadtu. No, tenisu se u potpunosti posvetila tek 2006. godine, kada je završila srednju školu.

Njena majka Amira je zubni tehničar, a ima i mlađu sestru Anju. Njemačko državljanstvo je dobila 2001. godine, a osim maternjeg jezika tečno govori njemački, engleski i francuski.