Wimbledon
0

Roddick utišao Murrayja i Britance

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američki teniser Andy Roddick plasirao se u svoje treće finale Wimbledona. Pobijedio je Andyja Murrayja 6-4, 4-6, 7-6(7), 7-6(5) i tako opet rastužio britanske navijače.

Postojala je mogućnost da treći igrač svijeta Andy Murray izbori finale, čime bi se prekinuo dugi post da u Wimbledonu domaćin nema finalistu. Čekaju ga, naime, 71 godinu.

No, čekat će još neko vrijeme, a za to je krivac odlični Andy Roddick koji cijelu godinu, pa tako i Wimbledon, igra u sjajnom izdanju, a sve je preslikao i u polufinalnom ogledu koji je trajao tri sata i petnaest minuta.

Roddick je pokazao smirenost u trenucima kada je to trebalo, ali nije samo servisom pobijedio Murrayja, već je bio raznovrsniji u igri, odlučniji, precizniji i na kraju bolji.

Nije se Roddick uzbudio niti nakon što nije iskoristio 5-2 u trećem setu. Kod 5-3 u toj dionici je servirao za 2-1 u setovima, ali se Murray vratio u igru, te je otjerao taj set u tie-break.

Tada je Roddick propuštao dva puta prednost mini-breaka, ali je ipak dobio tie-break 9-7.

Nije Roddick pao niti nakon što nije iskoristio meč loptu kod 6-4 vodstva u tie-breaku četvrtog seta. Tada je servirao za meč, ali je kod 6-5 sjajno izgradio cijeli poen i prisilio Murrayja na pogrešku koja je označila kraj meča.

U prvom setu je, pak, Roddick napravio break kod 5-4, tako što je od 30-0 za Murrayja nanizao četiri poena. U drugom je Murray bio bolji, ali je to bila jedina dionica gdje Amerikanac nije ostavljao bolji dojam na središnjem terenu All England Cluba.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Murray imao više aseva (25-21), ali i to je dokaz koliko je Roddick popravio igru u polju, te je u ovom trenutku zaista najbolji do Federera na ovoj, travnatoj podlozi.

Loša vijest za Roddicka prije finala je podatak da Federer protiv njega ima 18-2 u karijeri. Roddick je igrao dva finala na ovom Grand Slamu, te je oba puta poražen od Švicarca.

"Čarobnjak iz Basela" je pobijedio 2004. godine 4-6, 7-5, 7-6(3), 6-4, te godinu dana kasnije 6-2, 7-6(2), 6-4.

Wimbledon, polufinale:

Roddick (6) - Murray (3) 6-4, 4-6, 7-6(7), 7-6(5)

Federer (2) - Haas (24) 7-6(3), 7-5, 6-3