Tenis
0

Roddick propušta French Open

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki teniser Andy Roddick neće igrati na Grand slam turniru French Open zbog povrede desnog ramena.

Roddick, koji je u posljednje dvije godine u Parizu završavao takmičenje u prvom kolu, zbog povrede ramena povukao se s polufinalnog meča turnira u Rimu, ali i sa prošlosedmičnog mastersa u Hamburgu. Očekivalo se da će biti spreman da zaigra za reprezentaciju SAD-a na Svjetskom kupu u Dusseldorfu, ali nije uspio da se od oporavi.

"Andy ne može da igra zbog povrede ramena, zbog koje je predao polufinalni meč u Rimu. Nažalost, neće igrati ni za reprezentaciju u Dusseldorfu, ali ni na French Openu", rekao je trener američke reprezentacije na ekipnom Svjetskom kupu i brat šestog tenisera svijeta John Roddick.

On je dodao da se nada da će se Andy oporaviti do turnira u Queen's Clubu, koji je uvertira pred Grand slam u Wimbledonu.

"Doktor koji je radio magnetnu rezonancu Andyjevog ramena rekao je da postoji blaga upala, pa je predložio mirovanje. Ne vjerujem da će se pauza odužiti i iznenadio bih se ako Andy ne bi bio spreman za Queen's. Mislim da mu neće biti potrebno više od 10 ili 12 dana da se oporavi", rekao je John Roddick.

Amerikanac je na French Openu prvi put igrao 2001. godine kada je stigao do trećeg kola, što mu je najbolji plasman na tom turniru.