ATP Memphis
0

VIDEO / Roddick osvojio 30. naslov u karijeri

Totalsport
Andy Roddick (Foto: AP)
Andy Roddick (Foto: AP)
Američki teniser Andy Roddick pobjednik je ATP turnira iz serije 500 u Memphisu. U sjajnom i neizvjesnom finalu je sa 7-6(7), 6-7(11), 7-5 pobijedio Kanađanina crnogorskih korijena Milosa Raonica.

Bio je ovo za Roddicka peti finale u Memphisu i treći naslov (2002., 2009., 2011.), te je svoj omjer na ovom turniru poboljšao na 35-7. U karijeri je osvojio ukupno 30 naslova od 50 nastupa u finalima, te je tako postao tek treći aktivni teniser s 30 ili više osvojenih turnira, uz Rogera Federera (67) i Rafaela Nadala (43).

"Osvajanje turnira nikada ne shvatam olako. Osvojio sam ih sada 30, ali svaki naslov smatram jednako uzbudljivim. I danas jednako uživam u naslovu kao i u svom prvom", komentirao je Roddick, koji je u finalu odservirao 20 asova, 12 manje od Raonica.

Prva dva seta odlučena su u tie-breaku. U prvom je Roddick bio bolji s 9-7, spasivši prethodno dvije set-lopte, a u drugom je Raonic spasio tri meč-lopte, te je, iskoristivši svoju četvrtu set-loptu, s 13-11 odveo meč u odlučujući treći set.

Ondje je Roddick imao vodstvo 4-1 i dvije prilike za odlazak na 5-1, ali je Raonic uspio vratiti break zaostatka, a kod zaostatka 4-5 spasiti i četvrtu meč-loptu. Ipak, naslov je na kraju otišao na stranu Roddicka, a poen na meč-loptu spada među najljepše na turniru. Riječ je o sjajnoj forhend paraleli koju je Roddick potegnuo iz pada i prošao tako Raonica na mreži.

"To je najbolji poen koji sam odigrao u životu, s obzirom na okolnosti. Ne sjećam se zapravo puno toga, osim da sam se bacio za loptom i pogodio. Mislio sam da nema šanse da uđe. A onda je publika počela skandirati i shvatio sam da je ušla", objasnio je Roddick, koji je pri bacanju na teren u posljednjem udarcu natukao lakat desne ruke.

Kažimo još da je Raonic na turniru ukupno odservirao 129 asova, čime je nadmašio rekord od 106 asova koji je dosad držao Australac Mark Philippoussis iz 2001., kao i da ga je Roddick spriječio u osvajanju drugog uzastopnog naslova i drugog općenito u karijeri, nakon trijumfa u San Joseu. 

ATP Memphis, finale:

Roddick (1) – Raonic 7-6(7), 6-7(11), 7-5