Tenis
3

Roddick: Nastupit ću na možda mom zadnjem Wimbledonu

Totalsport
Andy Roddick (Foto: Arhiv/AFP)
Andy Roddick (Foto: Arhiv/AFP)
Trostruki finalist Wimbledona, američki teniser Andy Roddick, najavio je da bi mu ovogodišnje izdanje travnatog Grand Slama moglo biti i zadnje u karijeri.

Bivši svjetski broj 1 koji je jedini Grand Slam naslov osvojio 2003. godine na domaćem US Openu sva je tri finala u Wimbledonu izgubio od Rogera Federera. Uz četiri pobjede na turniru u Queen'su jedan je od najboljih igrača na travnatoj podlozi u zadnjih 10-tak godina. Međutim, serija ozljeda u zadnjih godinu i pol poslala je signal Roddicku kojem je sve jasnije da će teško držati korak s najboljima. Amerikanac je u Roland Garrosu doživio novo razočaranje ispadanjem od Nicolasa Mahuta već u prvom kolu.

"Pokušavam uhvatiti formu i dobiti par mečeva. Ako me pitate bi li ovo mogao biti moj zadnji Wimbledon, onda vam moram reći da je to vrlo vjerovatno. Jedini je Federer ostao u vrhu od igrača s kojima sam se godinama susretao na turnirima. Bili smo Top 10 teniseri dugo vremena, a meni je tijelo počelo drugačije reagirati na napore. Ja ne mogu s reketom raditi ono što rade Nadal ili Federer. Morat ću poslušati svog trenera Larryja Stefankija koji mi govori da ne mogu više "glavom kroz zid". Pokušat ćemo se još neko vrijeme boriti sa zakonima prirode", poručio je Roddick.