Goran Ivanišević
0

"Roddick još uvijek može do naslova u Wimbledonu"

Totalsport
Goran Ivanišević, Foto: Reuters
Goran Ivanišević, Foto: Reuters
Legenda hrvatskog i svjetskog tenisa Goran Ivanišević smatra da bi Andyju Roddicku (27) mogle biti potrebne tri godine da se oporavi od poraza u finalu Wimbledona, ali i da je sjajni Amerikanac sposoban osvojiti All England Club.

Wimbledon često ispriča epske priče u svojim finalima, jedna od njih bila je ona iz 2001. godine kada je nepostavljeni Ivanišević u pet setova osvojio krunu koja mu je tri puta prije toga izmicala iz ruku. Finale Rogera Federera i Rafaela Nadala iz 2008. godine proglašeno je jedinim od najboljih u povijesti, a slično je prokomentirano i ovogodišnje u kojem je švicarski teniser nanio Roddicku bolni poraz nakon više od četiri sata igre i konačnih 5-7, 7-6(6), 7-6(5), 3-6, 16-14.

Amerikancu je to bio treći poraz u finalu Wimbledona, a Ivanišević je spremno ustvrdio da bolje od ostalih zna kako se Roddick u tome trenutku osjećao, jer su i njega prožimali slični osjećaji 1998. godine nakon poraza od Petea Samprasa (6-7(2), 7-6(9), 6-4, 3-6, 6-2).

  • Nikada se lošije nisam osjećao na teniskom terenu kao nakon poraza u tom finalu. Imao sam dvije set-lopte za 2-0 kada je nesigurno dosuđena dvojbena sudačka odluka. Da smo tada imali Hawk-Eye mogao sam imati prednost od dva seta i sve bi bilo drugačije - kazao je Ivanišević, a piše Eurosport.

  • Bile su mi potrebne tri godine da se oporavim i oporavio sam se tek nakon naslova 2001. godine - dodao je Ivanišević kazavši da se odmara na brodu i u svom stilu dodao da bi, "da nije osvojio taj naslov, sada vjerojatno bio ispod njega".

Gledao je bivši hrvatski as svaki poen ovogodišnjega finala, pa je tačno mogao ocijeniti Roddickovu bol.

  • Njemu je protiv Federera bilo kao meni protiv Samprasa. Bio je to njegov najbolji meč koji sam ikada vidio. Sjajno je servirao, sjajno je i igrao, a da mu je ušao onaj bekhend-volej u tie-breaku drugoga seta tko zna što bi se dogodilo. Imao je 6-5 u njemu kada je promašio taj udarac. O njemu će sanjati svaku noć dok ne osvoji naslov u Wimbledonu.
  • Roddick je dobar teniser i još uvijek može osvojiti taj naslov, ako sam mogao ja, može i on. Kada sam 2001. ondje došao, imao sam 29 godina i bio sam sretan što uopće imam pozivnicu, no i tada sam mislio da sa svojim servisom i svojoj igrom imam šanse. I vidite što se dogodilo.

  • On je mlađi nego što sam ja tada bio. Ima pred sobom još nekoliko godina, ali trebat će mu tri godine da se oporavi od onog bekhend-voleja. Možda i samo dvije jer je, za razliku od mene, već osvojio Grand Slam naslov (US Open). Ali, još uvijek može i do Wimbledona - zaključio je Ivanišević.