Davis Cup
0

Reprezentacija BiH u probranom društvu

FENA
Davis Cup reprezentacija BiH se našla, nakon ovogodišnjeg uspjeha u Tunisu, u vrlo probranom teniskom društvu uoči žrijeba za narednu sezonu Davis cupa.

"Dakle, naša selekcija će prvi put igrati u 2. skupini Evro-afričke zone, a u bubnju će se naći ukupno 16 nacionalnih timova, predvođenih Velikom Britanijom. Uz Britance, nosioci će biti i selekcija Makedonije, Monaka, Kipra, Portugala, Slovenije, Irske i Mađarske, te će jedna od tih selekcija biti naš protivnik", saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

U bubnju će se naći i timovi Bugarske, Danske, Litvanije, Egipta, Norveške, Turske i Estonije.

Žrijeb će biti obavljen 23. septembra u Ženevi. Tad će osim protivnika bh. ekipe biti poznati i domaćini susreta 1. kola, koji su na rasporedu od 5. do 7. marta 2010. godine.

Ovo je rang takmičenja u kome se igraju reprezentativni dueli u pet mečeva (četiri singla i jedan dubl) na tri dobijena seta. Naše glavne uzdanice su Ismar Gorčić i Aldin Šetkić, koji su u Tunisu pokazali da se mogu nositi s jakim selekcijama, a ključ uspjeha mogla bi biti i "širina klupe", pa će zato veoma važno biti da u formi budu i mladi lavovi - Mirza Bašić, Tomo Brkić, Franjo Raspudić i Damir Džumhur, čija je niska reprezentativnih uspjeha u mlađim kategorijama impresivna (i kao junior i kao mlađi junior bio među osam u Evropi!).