Deportovan iz Australije
215

Reakcije iz svijeta tenisa: Đoković je bio prvi uz nas, a mi ga nismo podržali

D. P.
Đoković je deportovan iz Australije (Foto: Twitter)
Đoković je deportovan iz Australije (Foto: Twitter)
Brojni popularni svjetski teniseri i teniserke stali su uz Novaka Đokovića koji je deportovan iz Australije i neće se takmičiti na predstojećem Grand Slam turniru u Melbourneu.
Federalni sud je jutros poništio žalbu Novaka Đokovića na odluku ministra za imigraciona pitanja Alexa Hawkea da mu otkaže vizu, tako da je srbijanski teniser protjeran iz Australije.

Iako veliki dio javnosti podržava odluku vlasti Australije, teniski svijet je složan u tome da do ovoga nije trebalo doći i većina ih žale što se to dogodilo.

Francuska teniserka Alize Cornet je prozvala svoje kolege da nisu stali uz Đokovića kada je trebalo.

"Ne znam dovoljno da bih sudila situaciju. Ono što znam je da je Novak bio prvi koji se zauzimao za ostale igrače, ali niko od nas nije stao uz njega. Budi jak", poručila je Cornet.

Dugogodišnji Đokovićev rival John Isner poručio je da je prvi reket svijeta pomogao milionima ljudi.

"Nole je uvijek bio i zauvijek će biti klasa. On je apsolutna legenda u mojim očima koja je toliko toga dobrog donijela milionima ljudi širom svijeta", tvrdi Amerikanac.

Kanađanin Vasek Pospišil tvrdi da do ovoga nije trebalo doći i da su vlasti u Australiji krive jer su ga pozvale na turnir.

"Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu nije dato izuzeće da uđe u zemlju od strane vlasti (koje je dobio i to je bila prva presuda sudije Kellyja). On bi preskočio Australian Open i bio bi kod kuće sa svojom porodicom. Niko ne bi pričao o ovom haosu", rekao je Pospišil.

Proteklih dana uz Đokovića je stao i kontroverzni australski teniser Nick Kyrgios koji je u ranijim godinama žestoko prozivao srbijanskog tenisera. Posljednjih dana on je uz Đokovića, a nakon odluke ostavio je kratku reakciju na društvenim mrežama.

O svemu se oglasio i Teniski savez Srbije koji poručuje da su politički pritisci krivi za sve.

"Farsa je završena. Teniski Savez Srbije izražava svoje ogromno razočarenje odlukom australijskog suda. Politika je ovoga puta pobeijdila sport. Devetostrukom šampionu Australian Opena Novaku Đokoviću je uskraćeno pravo da zaigra na prvom Grend Slamu takmičenju sezone i pokuša da na sportskom terenu, na kome je nizao pobjede, deseti jubilarni put podigne pehar i osvoji 21. Grand Slam titulu", saopšteno je iz Teniskog saveza Srbije.