Tenis
0

Rafael Nadal zdrav i skoncentrisan

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Samo jedan Grand Slam naslov nedostaje u riznici Rafaela Nadala, danas trećeg reketa svijeta. Nedostaje mu titula s US Opena, čemu stremi ovih dana u New Yorku.

Što je za Španca najvažnije, a što je medijima potvrdio njegov ujak i trener Toni Nadal, Rafael ne osjeća nikakve bolove u koljenima zbog kojih je pauzirao od tenisa dva mjeseca, što ga je i uvelike koštalo pada na ATP-ovoj listi.

Ipak, manjih zdravstvenih tegoba je imao, no i one su otklonjene.

  • U subotu je imao problema s predjelom abdomena, do tada se bol ondje nije javljala. Ne želimo ništa forsirati, to bi bilo loše. Rafael biva snažniji iz dana u dan, više ga ništa ne boli i u potpunosti je skoncentrisan na igru - kazao je Toni Nadal.

Za svoj prvi meč u Flushing Meadowsu, protiv Richarda Gasqueta, Nadal se žestoko priprema. U sklopu priprema odigrao je i egzibicijski susret s Maratom Safinom, nekad najboljim svjetskim teniserom, danas igračem na zalasku karijere.

Uprkos tome što mu je tek 29 godina ruski teniser zasitio se igre i ovogodišnji US Open bit će mu posljednji u karijeri. No, njegov servis još je uvijek neugodan, a vježba odbrane tih udaraca Nadalu itekako potrebna.