Kao tinejdžer
0

Rafael Nadal se teška srca odrekao fudbala

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Prema pisanju The Suna, kad je bio mlađi slavni teniser i pobjednik Wimbledona Rafael Nadal je bio vrlo nadaren fudbaler i sanjao je da će jednog dana zaigrati za voljeni Real Madrid na Santiago Bernabeu.

Zgodni Španac je kasnije svoju strast ustremio prema tenisu i danas je uvidio da se trud isplatio, osvojivši u nedjelju turnir u Wimbledonu.

Bilo mu je 14 godina kad je morao donijeti odluku da odustane od fudbala, svog omiljenog sporta, da bi slijedio svoje teniserske snove. Njegov stric Toni ga je ubijedio da mu budućnost leži u teniskom reketu, a ne u fudbalskoj lopti. Bio je i jedini trener kojeg je Nadal imao.

Drugi stric ovog slavnog tenisera Miguel Angel Nadal igrao je za Barcelonu i špansku fudbalsku reprezentaciju. On je zapravo bio inspiracija malom 'Rafi', ali kako mu je tenis oduzimao sve više i više vremena, znalo se da neće moći uspjeti na oba polja. Tinejdžer se tako teška srca usredotočio na tenis, a pokazalo se da je to bio mudar odabir.

Baš kao i njegov kolega Federer, Nadal ne odbija pozirati sa svojim fanovima. On je povučen i pristojan mladić i još uvijek živi sa svojim roditeljima, mamom Ana Marijom, ocem Sebastianom i sestrom Marijom Isabelom u gradu Manacoru na Majorci.

Uprkos osvojenih 29 turnira i zarađenih preko 15 miliona eura, Nadal i dalje spava u istom krevetu u kojem je spavao kad je bio mlađi i odlazi na pecanje sa ocem kako bi se opustio, otkriva britanski The Sun.

Nadal nema planova da se odseli u skorije vrijeme, a mama i dalje kuha i pere za njega. Ipak, sa svojim mišićavim tijelom i mediteranskim licem na meti je mnogih tinejdžerki. Njegova djevojka nije nikakva zvijezda koja puni novinske stupce. 20-ogodišnja Francisca Perello najčešće ne odlazi pratiti svog momka širom svijeta već ostaje u Manacoru kako bi završila studij poslovne ekonomije. Njih dvoje se druže još od djetinjstva, a i njihove porodice su dugogodišnji prijatelji.