Obračun u Indijskom okeanu
0

FOTO+VIDEO / Rafael Nadal i Roger Federer hodaju po vodi i igraju tenis!

Sarajevo-x.com
Igrati tenis na vodi zvuči nemoguće, ali nije tako. To su dokazali najbolji teniseri današnjice Rafael Nadal i Roger Federer. Njih dvojica obračunala su se usred Perzijskog zaljeva.

Na veoma neobičan način, hodajući, odnosno igrajući tenis na površini Indijskog okeana najbolji svjetski teniseri promovisali su ATP turnir u Dohi u Kataru.

"Bilo je to predivno iskustvo", kazao je Španac Nadal koji je nedavno odbranio naslov pobjednika na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju, savladavši upravo Rogera Federera rezultatom 7-6(4), 7-6(3).

"Tokom posljednje tri godine imali smo priliku da činimo neke zaista neobične stvari, ali ovo je bilo zaista jedinstveno. Ova sezona će biti veoma uzbudljiva. Volio bih ove godine još koji put zaigrati protiv Rogera, jer svaki put kada nas dvojica igramo to znači da je finale turnira", kazao je Nadal.

Švicarac Federer je dodao da je veoma bilo zabavno igrati na vodi.

"Billo je to potpuno drugačije iskustvo. Uvijek je lijepo promovisati turnir, pogotovo s Rafom. Veoma sam uzbuđen zbog nove sezone. Opet igram dobar tenis i uživam u tome. Postavio sam sebi visoke ciljeve za ovu godinu", kazao je 29-godišnji Federer, prenose strane agencije.

ATP turnir u Dohi počeo je u ponedjeljak.