Tenis
0

Radwanska zadnja polufinalistica Wimbledona

Totalsport
Poljska teniserka Agnieszka Radwanska posljednja je ovogodišnja polufinalistica Wimbledona, Grand Slam turnira koji se igra na travnatoj podlozi londonskog All England Cluba.

Radwanska je u vrlo dugom i više puta prekidanom meču pobijedila Ruskinju Mariju Kirilenko sa 7-5, 4-6, 7-5. Dvoboj je nekoliko puta prekidala kiša, a zatim je u trećem setu još jednom zaustavljen, tada zbog previše skliskog terena. Organizatori su ga odlučili prebaciti na središnji teren, ali tek nakon meča u kojem je Viktorija Azarenka pobijedila Tamiru Paszek.

Napokon su nešto prije 22:30 po srednjeeuropskom vremenu Radwanska i Kirilenko dobile priliku završiti meč pod krovom i reflektorima. Premda je prijetio još jedan prekid, budući da se iza 23 sata u Wimbledonu ne smije igrati, treća nositeljica je bila dovoljno brza i breakom kod 5-5 si otvorila put ka pobjedi koju je i potvrdila u sljedećem gemu poslije ukupno dva sata i 50 minuta igre.

Poljakinji je to bila šesta pobjeda u osmom dvoboju protiv Kirilenko, a njome je prvi put u karijeri došla među četiri najbolje teniserke na jednom Grand Slam turniru. Za ulazak u finale će igrati protiv osme nositeljice, Njemice Angelique Kerber. Radwanska je, podsjetimo, zadržala izglede i za prvo mjesto na WTA ljestvici, a jedina joj je konkurentica na tom putu Azarenka.

 Wimbledon, četvrtfinale teniserki:

Kerber (8) - Lisicki (15) 6-3, 6-7(7), 7-5 Radwanska (3) - Kirilenko (17) 7-5, 4-6, 7-5 S. Williams (6) - Kvitova (4) 6-3, 7-5 Azarenka (2) - Paszek 6-3, 7-6(4)