Veliki uspjeh
53

Putin čestitao Medvedevu pobjedu protiv Đokovića: Ostavio si ga bez šanse

H. H.
Medvedev se revanširao Đokoviću za poraz u finalu Australian Opena (Foto: EPA-EFE)
Medvedev se revanširao Đokoviću za poraz u finalu Australian Opena (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Daniilu Medvedevu trijumf nad Novakom Đokovićem u finalu US Opena i osvajanje prve Grand Slam titule u karijeri.

Ruski teniser je neočekivano lako stigao do pobjede u tri seta, 6:4, 6:4, 6:4 i to nakon samo 136 minuta igre, a Putin je istakao da Đoković jednostavno nije imao šanse pored raspoloženog Medvedeva.

"Na putu ka finalu ovog prestižnog takmičenja, demonstirao si najviši stepen vještine i strpljenja u dostizanju svojih ciljeva, a u odlučujućem meču si igrao na samouvjeren i smiren način, ne ostavljajući šansu svom snažnom i renomiranom protivniku. Tako pravi šampioni igraju!", navedeno je u poruci koju je potpisao Putin, a na svom zvaničnom sajtu objavio ruski Kremlj.

Medvedev se revanširao Đokoviću za poraz u finalu Australian Opena te je tako došao do svog prvog Grand Slam trofeja u karijeri.

Također, postao je prvi ruski teniser još od Marata Safina koji je osvojio jedan Grand Slam turnir. Safin je 2005. godine osvojio Australian Open.