Andrea Gaudenzi
93

Prvi čovjek ATP-a o Đokoviću: Sramota je da zbog vakcine ne može da igra neke turnire

D. P.
Đoković ipak može nastupiti na Roland Garrosu (Foto: EPA-EFE)
Đoković ipak može nastupiti na Roland Garrosu (Foto: EPA-EFE)
Prvi čovjek Asocijacije profesionalnih teniskih igrača (ATP) Andrea Gaudenzi nada se da će gledati Novaka Đokovića zdravog i sretnog na turnirima koji predstoje.

Đoković je propustio nastup na Australian Openu jer se odbio vakcinisati protiv koronavirusa, a upitno je i na kojim će turnirima moći da nastupa u budućnosti. Dok traje neizvjesnost, prvi put se o situaciji oglasio čelnik ATP-a Andrea Gaudenzi.

Nekadašnji italijanski teniser, koji je bio 19. igrač svijeta i oprostio se 2003. godine, ističe da je sramota to što Đoković ne može nastupati na turnirima zbog toga što nije primio vakcinu.

"Moja želja je vidjeti Đokovića zdravog i sretnog na ATP Touru. Kao jedan od najvećih šampiona, on ima veliki utjecaj na svaki turnir koji igra. U ovom trenutku sramota je da zbog toga što nije vakcinisan ne može igrati određene turnire. S naše strane, možemo samo naglasiti da vakcinisanje preporučujemo svim našim igračima", rekao je Gaudenzi u razgovoru za Spox.

U međuvremenu, Đoković je saznao odlične vijesti iz Francuske. Vlasti ove zemlje odlučile su popustiti mjere tako da će srbijanski teniser moći da brani titulu na drugom Grand Slam turniru u sezoni, Roland Garrosu.

Također, ista odluka važi i za Masters 1000 turnir u Monte Carlu koji je zakazan za 9. april. Roland Garros počinje 22. maja.