Tenis
0

Prpić izbornik hrvatske Davis Cup i Fed Cup reprezentacije

FENA
Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza na današnjoj sjednici u Umagu donio je odluku kojom je potvrdio imenovanje Gorana Prpića za izbornika muške Davis Cup reprezentacije, izjavio je za Hinu glasnogovornik HTS-a Igor Rajković.

Također, Prpić i dalje ostaje izbornik ženske Fed Cup reprezentacije, što znači da će u sljedećem razdoblju istodobno obavljati dvije izborničke funkcije.

Iz HTS-a poručuju da je to ostvarivo, budući da nema kolizije termina između Davis Cup i Fed Cup reprezentacije, te podsjećaju da je ruski izbornik Šamil Tarpišev također u dvostrukoj ulozi (vodi Davis Cup i Fed Cup reprezentaciju).

Hrvatska je nakon prošlogodišnjeg osvajanja Davis Cupa ostala bez izbornika, budući da je kormilo reprezentacije napustio Nikola Pilić. Cjelokupna javnost očekivala je da će njegov nasljednik biti wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević. No, do toga nije došlo zbog neodmjerenih izjava čelnika HTS-a. Tako je Davis Cup reprezentaciju u ovogodišnjim mečevima protiv Austrije i Argentine vodio najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić.

Krajem svibnja Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović predložili su HTS-u da Prpić bude izbornik Davis Cup reprezentacije, a Upravni odbor HTS-a danas je podržao taj prijedlog.