"Najluđi" teniser svijeta
58

Provokator Kyrgios okrenuo stražnjicu Medvedevu, poslije ga doveo do ludila

Klix.ba
Australski teniser Nick Kyrgios napravio je niz nevjerovatnih poteza u meču 1. kola ATP turnira u Rimu protiv Daniila Medvedeva te je još jednom svojim kontroverznim ponašanjem došao u centar pažnje.

Kyrgios je meč protiv Medvedeva otvorio servisom ispod ruke o kojem se puno pričalo prethodnih mjeseci, jer mnogi smatraju da tim potezom pokazuje nepoštovanje prema protivniku. S druge strane, postoje i oni koji ga smatraju genijalcem, a prije svega se to odnosi na nekada prvog igrača svijeta Rogera Federera koji je stao u njegovu odbranu.

Nakon toga Kyrgios je odigrao nekoliko poteza kroz noge, nakon jednog poena je ispucao loptu skroz izvan arene, a možda i najčudniji potez bio je kada je u toku jednog poena samo okrenuo stražnjicu Medvedevu bez želje da brani njegov udarac.

Da je sjajan igrač, pored toga što drugim stvarima privlači pažnju, Kyrgios je pokazao u posljednjem gemu na meču kada je pri rezultatu 1:1 u setovima i vodstvu od 5:3 ostvario četiri uzastopna asa i time došao do pobjede.

Nick Kyrgios trenutno je 33. teniser svijeta, a s obzirom na to da je rođen 1995. godine sigurno je da će u narednom periodu dodatno napredovati.