Daver Vranić
0

"Protiv Estonije uložiti dodatni napor"

FENA
Nakon pobjede u prvom kolu Druge grupe Euro-afričke zone teniska Davis kup reprezentacija BiH vratila se danas u Sarajevo.

U drugom kolu Bosna i Hercegovina je domaćin reprezentacije Estonije koja je napravila iznenađenje savladavši "na papiru" favorizovanu reprezentaciju Litvanije.

Trener bh. selekcije Daver Vranić je izjavio na danas održanoj konferenciji za medije da je došlo vrijeme da ljubitelji tenisa u BiH vide čari Davis kupa te da će za pobjedu protiv Estonije bh. teniseri morati uložiti dodatne napore.

"Estonija je savladala Litvaniju i sigurno nam neće biti lako, pogotovo jer prvi put igramo pred domaćom publikom pa se i na takvu atmosferu moramo priviknuti," objasnio je Vranić i dodao da će meč protiv Estonije najvjerovatnije biti igran na zemljanoj podlozi.

U slučaju pobjede nad Estonijom Bosna i Hercegovina bi ušla među četiri najbolje ekipe druge grupe Euro-afričke zone i čekala pobjednika meča Danska - Latvija protiv kojeg bi se borila za plasman u prvu grupu.

Amer Delić, bh. reprezentativac koji je u posljednjem meču donio pobjedu Bosni i Hercegovini protiv Maroka, smatra da su protekli i naredni mečevi tek korak prema narednom stepenu takmičenja.

"Još smo daleko od zacrtanog cilja, ali moramo se izboriti za njega korak po korak. Zahvalio bih bh. timu na ukazanom povjerenju na posljednjem meču i nadam se punim tribinama protiv Estonije", kazao je Delić.