Sreći nema kraja
32

Presretni Nadal i Xisca prvi put u javnosti s bebom, prekršili su tradiciju davanja imena

D. P.
Rafa i Xisca uživaju s prvim djetetom (Foto: Instagram)
Rafa i Xisca uživaju s prvim djetetom (Foto: Instagram)
Nakon brojnih komplikacija i turbulencija slavni španski teniser Rafael Nadal i njegova supruga Xisca Perello postali su roditelji, a sada su se pojavile prve fotografije bebe.

Ne treba ni napominjati koliko je slavni par usrećen nakon rođenja prvog djeteta. Posebno ako se uzme u obzir da je Nadal propuštao mečeve kako bi bio uz suprugu tokom određenih problema u trudnoći.

Na svu sreću, sve je završeno na najljepši mogući način, a Rafael Nadal Junior usrećio je svoje roditelje koji sada imaju novu zanimaciju.

Španski mediji jučer su objavili prve fotografije sretnih roditelja s bebom. Na dvije fotografije vidi se Rafa Junior u naručju svog oca, slavnog tenisera te majke Xisce.

Rafa Junior rodio se 8. oktobra u klinici Palma na Mallorci, a teniser je zatražio privatnost tokom trudnoće supruge te nakon što se dječak rodio.

Ono što mnogi ne znaju, Rafa je prekršio tradiciju Mallorce tokom imenovanja djeteta. Uobičajeno je da se muškim unucima daju imena po djedu, a ženskim po baki. Prema tradiciji Mallorce, Nadalov sin se trebao zvati Sebastian, ali je teniser odlučio svom nasljedniku dati identično ime kao svoje.