Bliži se spektakl
0

Pregovori napreduju: Đoković u BiH dovodi jedno od najvećih teniskih imena

D. P.
Đoković i Kyrgios veliki su prijatelji (Foto: EPA-EFE)
Đoković i Kyrgios veliki su prijatelji (Foto: EPA-EFE)
Direktor ATP 250 turnira u Banjoj Luci Đorđe Đoković potvrdio je pregovore s proslavljenim australskim teniserom Nickom Kyrgiosom oko njegovog dolaska na turnir u našu zemlju.

Direktor ATP 250 turnira u Banjoj Luci Đorđe Đoković potvrdio je pregovore s proslavljenim australskim teniserom Nickom Kyrgiosom oko njegovog dolaska na turnir u našu zemlju.

ATP turnir, koji se tradicionalno igra u Beogradu, zbog rekonstrukcije terena ove godine igrat će se u Bosni i Hercegovini, a Banja Luka bit će domaćin ovog teniskog spektakla.

Direktor turnira je Đorđe Đoković, a najveće ime koje će nastupiti na turniru svakako je Novak Đoković, koji ne propušta ovaj turnir.

No, očekuje se dolazak brojnih slavnih tenisera, a najistaknutije ime, izuzev Đokovića, trebao bi biti Nick Kyrgios, jedan od tenisera koji raspolažu s neizmjernim talentom i Top 20 igrač na svijetu.

"U pregovorima smo. Ne smijem otkrivati imena, ali je Kyrgios jedan od tenisera s kojim smo u pregovorima. Svi znamo da mu šljaka nije omiljena podloga, ali je ove godine odlučio da igra turnire i na sporijoj podlozi pa se nadamo dogovoru", rekao je Đorđe Đoković, mlađi brat Novaka Đokovića, prenose srbijanski mediji.

Kyrgios, koji je poznat kao najkontroverzniji, ali i jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, bio je uz Đokovića tokom sportsko-diplomatskog skandala prošle godine i zabrane ulaska u Australiju.

"On je vrlo iskrena osoba. Sve što se događalo s Novakom ranije, iako se nama nije svidjelo, bilo je veoma iskreno. Pokazao se kao pravi džek kada je Novaku najviše trebalo. Istupio je među svojim narodom i državom i podržao Đokovića i siguran sam da mu niko od nas to neće nikad zaboraviti", rekao je Đorđe u najavi turnira.

ATP 250 turnir u Banjoj Luci predstavio je i zvanični grb turnira. Kako su istakli organizatori, grb predstavlja balans između tradicije i transformacije.

Osim teniskih motiva, na grbu su smještene banjalučke znamenitosti i odlike tog kraja.

Prvi ATP turnir u BiH igrat će se od 16. do 23. aprila. Prema izjavama organizatora, turnir će biti pravi spektakl. Grade se novi objekti, centralni stadion, cijela aleja...