Šokantne tvrdnje
12

Predsjednik Teniskog saveza Poljske optužen za seksualno zlostavljanje igračica i svoje porodice

E. B.
Predsjednik Teniskog saveza Poljske Miroslaw Skrzypczynski osumnjičen je za seksualno i fizičko zlostavljanje maloljetnih teniserki, kao i fizičko i mentalno zlostavljanje svoje dvije kćerke, bivše supruge i njene majke, piše poljski list Onet.

Prema navodima Oneta, Skrzypczynski se tereti za niz užasnih djela, od kojih su neka čak i ovjekovječena fotografijama.

Skrzypczynski je na čelu Teniskog saveza Poljske od 2017. godine, a ove šokantne tvrdnje je iznijela majka njegove bivše supruge Renate, najbolje poljske teniserka iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Naime, ona je novinarima Oneta detaljno govorila o tome kako je Miroslaw zlostavljao nju, Renatu i njegove dvije kćerke.

Također, jedna od kćerki je u septembru na Facebooku objavila da je otac Miroslaw često tukao.

No, čini se da tu nije kraj sramotnom ponašanju Skrzypczynskog. Onet je objavio i da je on seksualno uznemiravao maloljetne teniserke.

"Kada sam imala 14 godina, prvi put me je dodirnuo. Hvatao me za grudi, zadnjicu... Njegov smijeh pamtim do danas. Tretirao je to kao zabavu", rekla je jedna teniserka koja je željela ostati anonimna.

Skrzypczynski je negirao ove optužbe, nazvao majku svoje bivše supruge "mentalno bolesnom", te poručio da ovakve priče izmišljaju osobe kojima se ne sviđa činjenica što radi dobar posao na čelu Saveza.