Tenis
0

Poznati teniseri na sarajevskom ATP turniru

Sarajevo-x.com
Blaž Kovčić
Blaž Kovčić
Ovogodišnji ATP Challenger "BH Telecom Indoors 2011" teniski turnir će se održati od 5. do 13. marta u sportskoj dvorani "Mirza Delibašić", Sportskog centra Skenderija.

Prema spisku, koji nije konačan, na devetom APT sarajevskom turniru ljubitelji tenisa moći će između ostalih biti u prilici gledati Blaža Kavčića, Grigora Dimitrova, Nicolasa Mahuta koji se nalaze na ATP listi 100 najboljih tenisera svijeta.

Blaž Kavčić će biti prvi nosilac na turniru, a trenutno je 83. teniser na svijetu. Kavčiću je ovo do sada najbolja pozicija u karijeri, za očekivati je da će vrlo brzo biti među top 50.

Devetnaestogodišnji teniser iz Bugarske Grigor Dimitrov je drugi nosilac i 2008. godinu zavšio je kao treći junior svijeta. Vrlo brzo se prilagodio profesionalnom tenisu i trenutno zauzima 84. poziciju na ATP listi najboljih tenisera svijeta. Nesumnjivo radi se o igraću koji bi prema nekom nepisanom pravilu magao ući među top 10 igrača svijeta.

Treći nosilac, 89. na ATP listi Francuz Nicolas Mahut je prošle godine u igri parova sa svojim zemljakom Roger E. Vasselin pobijedio na "BH Telecom Indoors 2010". Zanimljivo je da je prošle godine Nicolas Mahut odigrao sa John Isnera na turniru Wimbledonu meč koji je ušao u istoriju zbog svoje dužine. Rezultat u pomenutom meču bio je 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-86 u odlučujućem petom setu.