Svitolina ušla u formu
18

Poznata teniserka planirala na koncert, a sada poklanja karte jer još uvijek igra na Wimbledonu

K. H.
Elina Svitolina
Elina Svitolina
Ukrajinska teniserka Elina Svitolina na dogurala je do osmine finala Wimbledona, što joj je poremetilo ranije napravljene planove i na svom Instagramu objavila je da poklanja dvije karte za kocenrt Harryja Stylesa u Beču.

Ona je, kako navode evropski mediji, prije devet mjeseci sa suprugom i francuskim teniserom Gaelom Monfilsom dobila dijete, a kako nije vjerovala da će se tako brzo vratiti na teren i krenuti s pobjedama, kupila je karte za koncert britanskog pjevača Harryja Stylesa u Beču.

Umjesto toga, a nakon što je pobijedila Venus Williams, Belgijanku Elise Mertens i Amerikanku Sofiju Kenin, očekuje je nastup u osmini finala ovog Grand Slama, gdje će igrati protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke.

"Trebala sam ići na koncert svog omiljenog pjevača u Beču, ali Wimbledon mi je promijenio planove. Želi li neko ići, imam dvije ulaznice", napisala je Ukrajinka na Instagramu.

Ova teniserka je trenutno 76. igračica na WTA listi, a najbolji rang joj je bio 2017. godine, kada je bila na trećem mjestu. Ukupno, osvojila je 17 turnira, a ima 445 pobjeda u karijeri. Procijenjeno je da je do sada zaradila nešto više od 20 miliona dolara.