Tenis
0

Povratak Kim Clijsters na turniru u Cincinnatiju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kim Clijsters, 26-godišnja belgijska tenisačica, objavila je mjesto i vrijeme kada se vraća tenisu, nakon što je u mirovini boravila dvije i pol godine.

Clijsters će odigrati prvi turnir u Cincinnatiju, koji započinje 10. augusta. Isto je tako najavila da će nakon toga otputovati u Toronto, a sve bi to trebala biti priprema za US Open.

  • Svaki dan sam na terenima, po nekoliko sati. Treniram jednako kao i kada sam bila najbolja na svijetu ili u samom vrhu. Jedva čekam povratak, da opipam suparnice, terene i napetost mečeva - rekla je Belgijanka.

Clijsters je posljednji turnir prije objave završetka karijere odigrala u maju 2007. godine. Ova 26-godišnja belgijska teniserka, koja je 2003. godine bila najbolja na svijetu, odlučila je prije godinu i pol dana otići u tenisku penziju da bi se posvetila obitelji. Udala se za košarkaša Briana Lyncha i rodila kćer.

  • Cincinnati i Toronto će mi dati odgovor koliko sam izgubila od nekadašnje snage i teniske moći. I jesam li uopće išta izgubila. No, vjerujem da ću na US Openu biti prava.

Upravo je na US Openu 2005. godine osvojila svoj jedini Grand Salm naslov. Organizatori tog turnira u New Yorku već su joj pozitivno odgovorili za pozivnicu.