|

"Posvećujem naslov porodici, djevojci i Srbiji"

"Posvećujem naslov porodici, djevojci i Srbiji"
0
T
Totalsport
30.1.2011. u 15:22
53
komentara
0

dijeljenja
"Posvećujem naslov porodici, djevojci i Srbiji" Novak Đoković (Foto: AP)
U pobjedničkom govoru održanom nakon osvajanja titule na Australian Openu srpski je teniser Novak Đoković objasnio kome posvećuje pobjedu.
"Titulu povećujem svojoj porodici, braći, djevojci Jeleni i ljudima u Srbiji koji su bili uz mene svih ovih godina", emocionalno je rekao Đoković nakon uvjerljive pobjede nad Britancem Andyjem Murrayjem (6-4, 6-2, 6-3) u finalu prvog Grand Slam turnira sezone.

"Naši ljudi u Srbiji prošli su kroz težak period, a mi svakog dana pokušavamo predstaviti svoju zemlju u što boljem svjetlu. Ovo je za moju zemlju", dodao je Đoković pokazujući pritom na pehar pobjednika.

Čestitao je nakon meča i svom protivniku Andyju Murrayju na dostojnom otporu.

"Čestitam Andyju i njegovoj stručnom timu na odličnim igrama u protekle dvije sedmice. Znamo se dugo vremena i zaista je bilo teško igrati protiv njega danas. Andy, siguran sam da ćeš imati novu priliku osvojiti Grand Slam naslov s obzirom na svoj talent".

Za razliku od Đokovića, koji je trijumfirao na Australian Openu i 2008. godine, te sada ima dva Grand Slama u svojoj kolekciji, Murray je doživio i treći poraz u finalu jednog od četiri najveća turnira. U prva dva navrata nadomak naslova zaustavio ga je Roger Federer (u finalu US Opena 2008. i finalu Australian Opena 2010.).

"Neću provoditi besane noći zbog toga. Želim osvojiti Grand Slam naslov i pokušati ću to učiniti ove godine, ali ako se neće dogoditi, neće se dogoditi", komentirao je Murray.

 
Prijavi grešku


Komentari (53)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...