Australian Open
0

Postavljen krov na Rod Laver Areni

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Organizatori teniskog Grand slam turnira Australian Open u Melbourneu konačno su pristali da postave krov na Rod Laver Areni, tokom meča Kuznecova – Williams.

Nakon dva dana agonije za tenisere i gledaoce, koji su bili prinuđeni da trpe temperature koje prelaze 60 stepeni, organizatori su konačno prihvatili da omoguće nešto humanije takmičenje. Zbog neljudskih uvjeta u prethodna dva dana prekinuta su čak četiri meča, a Serena Williams je pred odluku organizatora izgledala kao da neće izdržati do kraja.

Temperature u Melbourneu od početka sedmice svakog dana dostižu 40 stepeni, a situaciju u Areni pogoršava činjenica da su betonski teren i donji redovi gledališta direktno izloženi suncu, što temperaturu znatno povećava.

Previsoka temperatura, koja je na terenu dosegla 62 stepena, odlučujuće je utjecala da branilac titule Novak Đoković preda četvrtfinalni meč Andyju Roddicku.

Teniseri i teniserke su prošle godine u nekoliko navrata žestoko kritikovali organizatore zbog nehumanih uvjeta u kojima se takmiče.