Tenis
0

Počeo raditi najveći stonoteniski klub u BiH STENS

Piše: E. P.
Foto: P./Klix.ba
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Kako bi mladoj generaciji približio jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, Klub za sport i rekreaciju STENS SC Skenderija, najveći u Bosni i Hercegovini, nedavno je počeo svoj rad i organizira školu stonog tenisa, kao i rekreativno bavljenje ovim sportom.

Uvidjevši da u gradu nema prostora koji bi svojim posjetiocima ponudio pravi užitak i najbolje uslove za igranje stonog tenisa, STENS je u ugodnom ambijentu na površini od 1.200 kvadratnih metara opremio prostor prema najvećim evropskim standardima uz postavljenih 40 profesionalnih stolova za stoni tenis. Klub je osmišljen tako da mnoge generacije ovog grada imaju priliku da se zabave i korisno provedu svoje vrijeme.

Djeca našeg grada imaju mogućnost uključiti se u školu stonog tenisa, a za rad rad s mlađim uzrastima zaduženi su kvalifikovani treneri, selektorka bh. reprezentacije i glavna trenerica Amela Hadžiahmetović te Amar Korjenić. Rekreacijski dio vodi Idrija Redžepović.

Treneri rade sa djecom od 4 do 6 godina, educiraju ih, ispituju potencijal, sposobnosti i mogućnosti djece, u cilju pronalaska talenata te stvaranja kvalitetnih igrača koji će se za nekoliko godina takmičiti na lokalnim, državnim i svjetskim takmičenjima.

U sklopu škole stonog tenisa radi se po principu:

Od 6 do 12 godina - utjecaj na psihofizičke sposobnosti, tjelesni i duhovni razvoj djeteta, očuvanje i unapeđenje zdravlja.

Od 12 do 18 godina - prevencija i suzbijanje maloljetničke delikvencije, smanjenje nasilja nad djecom, tendencija da se u našem klubu proizvedu kvalitetni članovi društva.

Klub će svečano biti otvoren 28. januara. Svečanosti će prisustvovati mnogobrojne zvanice, saradnici i prijatelji kluba, poznate osobe iz javnog, kulturnog, sportskog, političkog života i ambasadori.

Na dan otvorenja organizovat će se prvi Međunarodni stonoteniski turnir “STENS OPEN 2012”- SARAJEVO za veterane/veteranke, na kojem se očekuje više od 250 učesnika iz mnogobrojnih država Evrope. Turnir će svečano otvoriti predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.