Već ima iznenađenja
104

Počeo Australian Open, ovo su svi rezultati: Marin Čilić među prvima putuje kući

D. P.
Čilić se tek vratio od povrede (Foto: EPA-EFE)
Čilić se tek vratio od povrede (Foto: EPA-EFE)
U noći iza nas počeo je prvi Grand Slam turnir, a među prvima koji se oprostio od takmičenja je hrvatski veteran Marin Čilić (35).

Teniser iz Međugorja iza sebe ima tešku 2023. godinu koju je gotovo u cijelosti propustio zbog povreda, a sada se vratio na terene i pokušava uhvatiti formu. No, prema onome što možemo vidjeti iz prva dva meča nakon povratka, to će biti i više nego teško.

Čilić se vratio u Hong Konku na terene 2. januara i tu je doživio poraz od Jan-Lennarda Struffa. Ništa bolje nije prošao ni danas na otvaranju Australian Opena protiv Fabiana Marozsana.

Mađarski teniser (65. ATP) slavio je u četiri seta rezultatom 6:1, 2:6, 6:2 i 7:5.

Odigrano je još nekoliko duela u muškom dijelu žrijeba prvog dana takmičenja, a prolaz dalje osigurao je jedan od najvećih favorita turnira Jannik Sinner koji je s laganih 3:0 savladao Botica van de Zandschulpa.

Iznenađenje u muškom dijelu žrijeba predstavlja pobjeda Jaumea Munara, specijaliste za šljaku, nad 48. igračem svijeta Aleksanderom Ševčenkom.

Kod dama lagan trijumf upisala je osma igračica svijeta Maria Sakkari nad Nao Hibino (6:4 i 6:1), dok problema nije imala ni 10. teniserka svijeta Barbora Krejčikova koja je savladala još jednu Japanku Mai Hontamu (2:6, 6:4 i 6:3).

Program se nastavlja tokom cijelog jutra, a ne prije 9 sati zakazan je duel Novaka Đokovića protiv mladog Hrvata Dine Prižmića.

Svi rezultati dosad završenih duela:

Muškarci:

Arnaldi - Walton 3:0

Munar - Ševčenko 3:0

Sinner Van de Zandschulp 3:0

Kotov - Rinderknech 3:2

Cerundolo - Sweeny 3:2

Marozsan - Čilić 3:1

Mahač - Mochizuki 3:0

Dame:

Rahimova - Bektas 2:0

Curenko - Bronzetti 2:1

Fernandez - Bejlek 2:0

Krejčikova - Hontama 2:1

Avenesjan - Bai 2:1

Korpatsch - Burrage 2:1

Parks - Snigur 2:1

Timofejeva - Cornet 2:0

Fruhvitova - Bogdan 2:1

Sakkari - Hibino 2:0