Wimbledon
0

Pobjeda Marina Čilića

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hrvatski teniser rodom iz Međugorja Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Grand Slam turnira u Wimbledonu pobjedom nad 16. teniserem svijeta Francuzem Paul-Henri Mathieua sa 6:7 (5), 6:3, 6:4, 7:6 (6).

Čiliću je ovo najveći uspjeh na Grand Slam turnirima do kojeg je došao nakon iscpljujuće trosatne borbe sa tenisačem s kojim se ove godine sastajao čak pet puta. U prva tri susreta slavio je Mathieu, ali je Čilić na travi Nottinghama i Wimbledona pronašao način kako pobijediti.

Čilić je bio bolji u sva četiri seta, u prvom je poveo sa 5:4 u "tie-breaku", ali izgubio tri poena zaredom, u drugom i trećem setu je sa po jednim "breakom" došao do prednosti, da bi u četvrtom ponovno načinio "break" za 2:1. Francuz se nije dao, odmah je vratio svoj servis, te u "tie-breaku" poveo sa 4:2. Kada se činilo da će sa 2:2 u setovima dvoboj biti prekinut za ponedjeljak, Čilić je briljantnim rješenjima došao do najvažnije pobjede u karijeri.

U 4. kolu Čilića čeka još jedan Francuz, veteran Arnaud Clement, od koga je izgubio lani u Zagrebu. Taj susret će se igrati u ponedjeljak.