Trijumf za pamćenje
202

Pobjeda Džumhura protiv Wawrinke četvrto najveće iznenađenje na ATP turnirima 2017.

Klix.ba
Detalj iz meča između Džumhura i Wawrinke (Foto: EPA-EFE)
Detalj iz meča između Džumhura i Wawrinke (Foto: EPA-EFE)
Pobjeda Damira Džumhura protiv Stana Wawrinke proglašena je za četvrto najveće iznenađenje u prošloj sezoni ATP turnira.

Najbolji bh. teniser savladao je Švicarca rezultatom 2:0 u setovima 28. februara ove godine, a trijumf je ostvario na ATP turniru u Dubaiju. Džumhur je na pomenutom turniru stigao do četvrtfinala gdje ga je savladao Haase rezultatom 2:1 u setovima.

Zvanična stranica ATP turnira također je napisala kako je Džumhur sa 82. pozicije ATP liste stigao do 30. mjesta, a dodali su i to kako je najbolji bh. teniser osvojio dva ATP turnira (Sankt Peterburg i Moskva).

Peto po redu iznenađenje predstavlja pobjeda Vaseka Pospisila protiv Andyja Murraya rezultatom 2:0, dok je pobjeda Džumhura na četvrtom mjestu.

Treće po redu najveće iznenađenje je pobjeda Davida Goffina protiv Rogera Federera u polufinalu Završnog turnira u Londonu, a na drugom mjestu je pobjeda Denisa Shapovalova protiv Rafaela Nadala u osmini finala ATP turnira u Montrealu.

Kao najveće iznenađenje zvanična stranica ATP turnira navela je pobjedu Evgenyja Donskoyjog protiv Rogera Federera nakon preokreta na ATP turniru u Dubaiju.