ATP Finals
57

Pirova pobjeda Đokovića u Torinu, nalazi se pred eliminacijom sa završnog Mastersa

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novak Đoković ostvario je danas "Pirovu" pobjedu u trećem kolu grupne faze završnog Masters turnira u Torinu, gdje je sa 2:1 u setovima savladao Poljaka Huberta Hurkacza.

Tražio je srbijanski teniser danas pobjedu od 2:0 u setovima kako bi osigurao polufinale, a pošto je nije ostvario, sada mu opasno prijeti eliminacija s turnira osam najboljih igrača svijeta.

Đoković je danas prvi set dobio nakon bolje igre u tie-breaku sa 7:6, a Hurkacz je uzvratio u drugom setu i sa 6:4 srušio nade Srbijanca da će osigurati polufinale.

Do pobjede je Đoković u trećem setu stigao slavivši s ubjedljivih 6:1.

Na kraju je praktično bilo nebitno hoće li Đoković nakon trećeg seta ostvariti pobjedu ili ne, pošto bi u oba slučaja morao iščekivati ishod večerašnjeg duela Holgera Runea i Jannika Sinnera.

Đoković večeras mora navijati za Sinnera kako bi s njegovom pobjedom završio ispred Runea u grupi i prošao u polufinale. Problem je za Novaka što je Sinner već osigurao polufinale i biće potpuno rasterećen večeras pa čak može i taktizirati i "riješiti" se Đokovića pred završnicu turnira.

Duel Runea i Sinnera igra se večeras od 21 sat, a ukoliko Rune slavi Đoković je definitivno eliminisan.

Rezultat:

Đoković - Hurkacz 2:1 (7:6, 4:6, 6:1)

Tabela: