Nakon napada nožem
0

Petra Kvitova: Činim sve kako bih dobila drugu priliku da se vratim na teren

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Dvostruka osvajačica Wimbledona Petra Kvitova je progovorila o svojoj odlučnosti da se vrati na teniske terene nakon što je u decembru prošle godine napadnuta nožem. Čehinja kaže da je ponovo uzela reket u ruke, ali da još uvijek ne zna kad će tačno početi igrati.

"Mogu vam reći da mi je tenis velika motivacija", kazala je 27-godišnjakinja koja je povrijeđena u svom domu u Prostejovu.

Posljednji put je igrala 12. novembra protiv Caroline Garcije u finalu Fed Cupa.

"Tokom ovog vremena sam shvatila koliko volim izazove. Moj pogled na život se mnogo promijenio i činim sve kako bih dobila drugu priliku da se vratim na teren. Naporno radim na svom oporavku", napisala je Kvitova na Instagramu.

Hirurzi su se nakon napada skoro četiri sata borili da joj spase živce i tetive lijeve ruke i tada su rekli da se najmanje šest mjeseci neće moći takmičiti.

"Petrin oporavak se nastavlja kao što je i planirano, ali kad je riječ o njenom povratku, sve je još uvijek u zraku. Petra koristi svoju ruku bez problema za dnevne aktivnosti. Naravno, ruka je oslabljena, ali na prvi pogled se ne vidi da je bila povrijeđena. Međutim, u ovom trenutku ne možemo odrediti tačan datum povratka", kazao je njen glasnogovornik Karel Tejkal za AFP.