Boris Beker
0

"Ovo su ružna saznanja o Agassiju"

Totalsport
Nastavljaju se komentari u svijetu tenisa, nakon što je bivši američki teniser Andre Agassi priznao, u autobiografiji, da je tokom karijere koristio doping.

Većina njih uglavnom osuđuje Agassija, makar postoje neki koji veličaju njegovu spremnost da se suoči s brutalnom istinom.

Darren Cahill (posljednji Agassijev trener):

"Andre je jako ponosan na svoju knjigu, a ja sam jako ponosan na njega. Razlog? Jer je bio potpuno iskren prema sebi i svima drugima", kazao je Cahill.

Boris Becker (bivši njemački teniser):

"Čujte, nije niti meni bilo lako tokom karijere, kao i svakom čovjeku na svijetu, ali to nije bio razlog da se prelaze određene granice. Ovo su neke nove činjenice koje bacaju novo svjetlo na Andrea. To svjetlo je isključivo crno i tamno. Ovo su stvarno ružna saznanja o njemu. Ne znam zašto je to čovjek napravio i napisao. Jasno je, knjiga će se sada ekstremno dobro prodavati. No, njemu ne treba novac, bogat je čovjek". 

Martina Navratilova (nekada proslavljena teniserka):

"Razočarana sam u svakom pogledu. Žao mi je svih nas tenisera koji smo pošteno osvajali turnire, pobjeđivali se i borili. Žao mi je ljudi protiv kojih je Agassi došao do važnih trofeja, a kada je trebao biti suspendiran. Ko će im vratiti te pobjede?"

Venus Williams (trenutno sedma igračica na WTA ljestvici):

"Knjiga će se ludo prodavati. O Agassijevom privatnom životu ne želim pričati". 

Nick Bollettieri (nekadašnji Agassijev trener):

"Svako od nas ima dobrih i loših strana. Žao mi je jer će se sada zaboraviti koliko je Agassi napravio pozitivnih stvari, posebno svojim humanitarnim radom".