Rafael Nadal
0

"Ovo su moji ponajbolji mečevi u karijeri"

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
Špranski teniser Rafael Nadal je skinuo prokletstvo. Gotovo godinu dana nije osvojio ATP turnir, ali je potom na red došao njegov omiljeni - Monte Carlo.

S nevjerovatnih 6-0, 6-1 je pobijedio u finalu sunarodnjaka Fernando Verdasco, te je tako došao do šeste uzastopne titule na ovom turniru.

Serija njegovih rezultata je bila fascinantna. Protiv De Bakkera, Berrera i Verdasca je izgubio samo jedan gem u meču, protiv Davida Ferrera pet, a protiv Juana Carlosa Ferrera šest.

"Ovo su vjerovatno moji ponajbolji mečevi u karijeri. Ne znam gdje sam igrao tako dobro kada je finale u pitanju. Možda finale u Dohi, ali samo prvi set protiv Davidenka. Na Olimpijskim igrama u Pekingu...", rekao je Nadal i nastavio:

"Osjećam se ugodno na terenu. No, već je bilo jako dobro u Indian Wellsu i Miamiju, ali tamo nisam iskoristio svoje šanse. Bila mi je očito treća sreća. U Monte Carlu je sve bilo predivno. Uostalom, ovo je jedan od mojih najdražih turnira i predivno je baš ovdje prekinuti niz mjeseci u kojima nisam osvajao pehar pobjednika."