Justine Henin
0

"Ovo je daleko više od očekivanog"

Totalsport
Justine Henin (Foto: Reuters)
Justine Henin (Foto: Reuters)
Justine Henin se tenisu vratila na, uistinu, impresivan način. U Melbourneu na Australian Openu igra tek drugi turnir poslije pauze koja je trajala 18 mjeseci.

No, to je nije zaustavilo da prođe pet suparnica i da se plasira u polufinale gdje će igrati protiv kineske teniserke Jie Zheng, trenutno 35. igračice na svijetu.

U četvrtfinalu je Henin pobijedila rusku igračicu Nadeždu Petrovu 7-6(3), 7-5, a spomenimo da je u Brisbaneu Henin baš protiv nje odigrala premijerni meč nakon povratka. Tada je bilo 7-5, 7-5 za belgijsku teniserku, osvajačicu sedam Grand Slam naslova u karijeri.

"Kada sam letjela prema Australiji i pripremala se za povratak, razgovarala sam s trenerom Carlosom Rodriguezom. Tada smo pričali o ciljevima i mogućnostima, a polufinale Australian Opena je definitivno daleko više od onog što smo očekivali ili se nadali", rekla je Henin i nastavila: "Najsretnija sam jer vidim da mogu igrati teške mečeve, iz dana u dan, koji traju dugu, koji odlaze u tri seta. Drago mi je što uvijek pronađem odnekud energiju koja me vodi do pobjede."

Jie Zheng je, pak, u četvrtfinalu svladala Ruskinju Mariju Kirilenko 6-1, 6-3 i tako reprizirala svoj najveći uspjeh na Grand Slam turnirima. Prije dvije godine je igrala polufinale Wimbledona.

"Presretna sam ovim rezultatom. Radosna sam i zbog toga što ću u polufinalu igrati protiv Henin, to je moja omiljena teniserka svih ovih godina. Želim samo igrati svoj tenis i uživati u polufinalu", rekla je Kineskinja.