Partner slavne teniserke
48

Otkriven uzrok smrti slavnog hokejaša nakon što je stigao u Miami da bodri voljenu Sabalenku

D. P.
Sabalenka je redovno dijelila fotografije s Kolcovom (Foto: Instagram)
Sabalenka je redovno dijelila fotografije s Kolcovom (Foto: Instagram)
Nakon što je smrt slavnog hokejaša i dečka Arine Sabalenke šokirala svijet sporta, otkriven je tačan uzrok smrti 42-godišnjeg Konstantina Kolcova.
Kolcov je bio s najboljom teniserkom svijeta na turniru iz WTA 1000 serije u Miamiju, ali se nastup pretvorio u najgoru noćnu moru jer jer nekadašnja NHL zvijezda iznenada preminula.

U početku su vijesti bile nepotvrđene, ali se onda oglasio hokejaški klub Salavat Julaev, u kojem je Kolcev radio kao trener, te saopćio katastrofalne vijesti.

Izabranik najbolje teniserke svijeta Arine Sabalenke stigao je kako bi svoju partnericu gledao uživo na velikom turniru, no preminuo je iznenada.

Prvenstvene informacije medija iz Bjelorusije nisu bile tačne. Naime, mediji iz ove zemlje navodili su tromboemboliju, odnosno "odvojeni krvni ugrušak", kao uzrok smrti. Ipak, zvanična objava policije Miamija demantovala je takve vijesti.

Iz policije Miamija saopćili su da se radi o očiglednom samoubistvu, ali da je istraga i dalje u toku.

Inače, Sabalenka i Kolcov u vezi su od 2021. godine, a ovaj proslavljeni hokejaš iz prvog braka ima troje djece.

Posljednje tri godine sjajna Sabalenka redovno je objavljivala o svojim trenucima i lijepim iskustvima s Kolcovom te je uživala u njegovom društvu i tokom turnira. Nakon tragične vijesti, svi očekuju da se Arina povuče s turnira u Miamiju, ali zvanične odluke još nema.