Tenis
0

Otac teniserke nokautirao drugu igračicu na tribinama

Totalsport
Elise Tamaela
Elise Tamaela
Mihai Barbat, otac danske teniserke Karen, ustao je tokom meča iznenada sa svog mjesta na tribinama i klasičnim nokautom poslao na tlo holandsku teniserku Elise Tamaelu.

Nesvakidašnji se događaj odigrao tokom prvog seta posljednjeg kvalifikacijskog kola na ženskom turniru ITF kategorije u njemačkom Versmoldu, čiji se glavni dio igra ove sedmice.

Nesretna 27-godišnja žrtva razularenog oca-trenera zbog toga je hospitalizirana u bolnici. Njezin brat holandskim je medijima izjavio da je teniserka pet minuta ležala na tribinama bez svijesti.

Njemački mediji izvještavaju da je Mihai, porijeklom Rumun, cijelo vrijeme na tribini razmjenjivao uvrede s tamnoputom teniserkom. Kako je rumunski Danac Holanđanku sve vulgarnije vrijeđao, tako je ona sve zdušnije navijala za svoju sunarodnjakinju Daniellu Harmsen, koja je u to vrijeme igrala protiv njegove 19-godišnje kćeri.

Kad je Tamaela skočila na jedan dobiveni poen sunarodnjakinje pri 4-2 vodstvu Dankinje, njezino je navijanje došlo kraju.

"Nejerovatno. Čovjek se ustao i nokautirao moju partnericu u turniru parova", napisala je preko vlastitog Twitter-profila njemačka teniserka Scarlett Werner, svjedokinja događaja.

Meč je nakon incidenta prekinut, a nasilni otac-trener i njegova kći brže-bolje odletjeli su za Dansku.

U danskim je medijima pak mlada danska teniserka stala u obranu oca rekavši da se sukobio sa grupom navijača koju su ga duže vrijeme provocirali, te da je 27-godišnja teniserka slučajno ispala kolateralnom žrtvom.

Nasilnom teniskom ocu prijeti doživotna zabrana sudjelovanja na turnirima pod svim ITF i WTA organizacijama.