Serijski nasilnik
3

Otac koji je pretukao kćerku u Beogradu nokautirao je i trenera u poznatoj akademiji

H. H.
Kineski državljanin W. L. (50) je uhapšen zbog nasilja nad kćerkom (Foto: Screenshot)
Kineski državljanin W. L. (50) je uhapšen zbog nasilja nad kćerkom (Foto: Screenshot)
Snimak na kojem otac tuče 14-godišnju kćerku na teniskim terenima u Beogradu obišao je svijet, a kako je objavio beogradski Kurir, nasilniku iz Kine to nije prvi put da je fizički napao nekoga.

Kineski državljanin W. L. (50) je uhapšen zbog nasilja nad kćerkom, a navodno je povod za to bio kada je trener mlade Kineskinje rekao njenom ocu kako neće da ga sluša, nakon čega je i uslijedilo prebijanje.

Dotični kineski državljanin je sklon incidentima, pošto je napravio skandal i na teniskoj akademiji proslavljenog srbijanskog tenisera Janka Tipsarevića, prenosi Kurir.

To se desilo prije otprilike dva mjeseca, a prema informacijama srbijanskog portala, otac Kineskinje napao je i udario jednog od trenera. Nakon toga mu više nije bilo dozvoljeno da dolazi na akademiju.

Redakcija Kurira kontaktirala je sa Jankom Tipsarevićem, osnivačem "Teniske akademije Tipsarević", ali on je rekao da ne želi da daje izjave.

Kinez je nakon toga morao da potraži novi klub, na čijim terenima se i desio najnoviji incident. Slučaj je prijavljen policiji, a nasilnik je ubrzo pronađen i uhapšen na terenima Sportskog centra Banjica.

Srbijanski mediji otkrili su da bi nasilnik za nekoliko dana trebao da bude deportovan za Kinu, tako da je veliko pitanje šta će se dalje dešavati s 14-godišnjakinjom.