Nema izuzetaka
492

Osiguranje zaustavilo Federera u Melbourne Parku, Švicarac oduševio reakcijom

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Osiguranje na Australian Openu nije pustilo švicarskog tenisera Rogera Federera da uđe u svlačionicu bez akreditacije, što je potaknulo zvanični Twitter nalog Eurosporta da se našali kako i najvećim treba propusnica.

Očito je da se pravila moraju poštovati bez obzira što je Federer šestostruki prvak Australian Opena, osvajač 20 Grand Slam titula te teniser koji je najviše vremena proveo na prvom mjestu ATP liste.

Na snimku Eurosporta vidi se kako radnik osiguranja ispred svlačionice zaustavlja jednog od najpoznatijih sportista na planeti i pokazuje mu da mu nedostaje akreditacija.

Poznato je da svi učesnici Australian Opena, igrači, treneri, zvaničnici turnira i predstavnici medija imaju akreditacije s fotografijom, imenom i prezimenom, funkcijom koju obavljaju na turniru i bar kodom koji se skenira na ulazima.

Švicarac se nije raspravljao, sačekao je dok nisu došli članovi njegovog tima, a kada su pokazali akreditacije dozvoljeno im je da uđu u svlačionicu u Melbourne Parku. Federer je tako još jednom oduševio te pokazao svoju klasu i profesionalnost.