Kim Clijsters
0

Ono najgore je iza mene, slijedi uživanje u tenisu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kim Clijsters, 26-godišnja belgijska teniserka, odlučila je prekinuti pauzu od dvije godine i dva mjeseca, koliko nije uzela reket i loptice u ruke.

Početkom naredne sedmice će nekadašnja najbolja svjetska teniserka i 2005. godine pobjednica US Opena nastupiti na WTA turniru u Cincinnatiju (tvrda podloga). Nakon toga slijedi nastup u Torontu, a potom dolazak na US Open.

  • Dvije godine sam živjela stvarno stresnim životom i nije bilo niti vremena, niti snage razmišljati o tenisu. Rodila mi se kćerkica Jada, umro mi je otac i u meni su se ispreplitali ogromna sreća i tuga - rekla je Belgijanka i nastavila:

  • Najteže je bilo iskoračiti i krenuti na put povratka. Počela sam već ranije razmišljati kako bi bilo lijepo nastupiti na nekim egzibicijama, isključivo da vidim gdje sam trenutno.

Clijsters je nastavila pričati o psihološkom i fizičkom momentu.

  • Znam gdje noge moraju trčati, znam kako ruka mora opaliti. Znam sve te stvari, ali treba ih skupiti u jedno i odigrati pravi meč za poene. Dugo nisam bila u tom ritmu, ali veselim se tome. Došlo je vrijeme da ponovno uživam u tenisu.

Neka mišljenja govore kako Clijsters ponovno može do samog vrha. Rekla je i što ona sama misli o svemu.

  • Rano je za takve priče. Ne znam gdje sam zastala, ne znam koliko je ženski tenis otišao naprijed. Mislim, pratim što se događa i gledam mečeve, ali je sve drugačije kada izađete na teren. Nadam se najboljem.